Hoe?

Met de wensen en eisen van de opdrachtgever als vertrekpunt beginnen we een creatief proces dat altijd leid tot een uniek ontwerp passend binnen het budget.

Hoe meer vertrouwen u ons geeft des te beter wordt het resultaat en maakt u optimaal gebruik van onze diensten. Via inspirerende schetsen, speelse maquettes en kleurrijke impressies krijgt u datgene waarvan u niet wist dat u het altijd al wilde hebben. Het proces wordt opgedeeld in fases waarin we van ruwe schets en eerste ideeën werken naar een ontwerp waarin alles is verbeeld in een fantastische maquette of 3D tekening. Telkens laten wij u goede voorbeelden zien van hoe ruimtes er uit kunnen komen te zien en vertalen dit naar uw wensen. Dit vergt ruimte voor ontwerparbeid van ons, dit is dan ook de kerntaak waar u ons voor inhuurt en uiteindelijk betaalt. Bouwen kan maar één keer en dat moet dan ook in één keer goed gaan, des te belangrijker is het om vooraf intensief te onderzoeken en te testen hoe alles er uit moet komen te zien. Eigenlijk zoals bijvoorbeeld een autofabrikant talloze prototypes maakt van een nieuw model voordat deze na lang aanpassen en verfijnen in productie gaat. U kunt dus in een vergelijkbare situatie uw ideale ontwerp realiseren door vooraf door ons de juiste prototypes te laten maken tot het beste resultaat behaald gaat worden.

Uiteraard is het inschakelen van Arjan Welschot Architectuur een investering die u niet direct uitgeeft aan uw project, maar het moet ook niet beschouwd worden als alleen indirecte projectkosten. Het is een investering in kwaliteit maar ook in optimale doelmatigheid van het gewenste resultaat. Het bouwen is een kostbare aangelegenheid dus het is belangrijk dat hier vooraf goed over wordt nagedacht, zo wordt er meer waarde gecreëerd voor hetzelfde geld.

Met grote deskundigheid wordt, als het ontwerp definitief is, het  hierna efficiënt bouwtechnisch uitgewerkt zodat u de benodigde vergunningen krijgt en het goed gebouwd kan worden.

U kunt ons ook inschakelen voor de begeleiding van het bouwproces. Wij weten immers het beste wat er gebouwd moet worden en binnen welk budget dit moet blijven.