Recreatiewoning Wouwse Plantage

Tussen de weilanden, akkers en boerderijen ligt een kavel met een recratiewoning.
De wens van de opdrachtgevers was om dit te moderniseren en te vergroten, alleen de bouwregels waren strikt en beperkend.
In uitermate goed overleg met de Gemeente Roosendaal is het bouwvlak verplaatst en mocht het volume van de bestaande opstallen bovengronds teruggebouwd worden.

Er was maar één voorwaarde: hoogstaande ruimtelijke kwaliteit.

Het idee is elegant en simpel, twee transparante volumes onder een grote luifel op een betonnen sokkel die de kelderbak vormt.
Maximale transparantie rondom in de woonruimtes en maximale privacy in de slaapvertrekken in de kelder.

Met grote zorgvuldigheid is er een ruimtelijke compositie gemaakt van de positionering van de woning en de bestaande bomen.
Een betekenisvolle zingtuigelijke route naar de woning toe geeft het vakantiegevoel dat bij een recreatiewoning hoort.