Woning Hof van Reimerswaal, Bergen op Zoom

Een moderne woning die de bewoners dichter bij de natuur brengt.

Het ontwerp benut optimaal de specifieke eigenschappen van de locatie en verrijkt de wensen van de opdrachtgevers. Het vrije uitzicht aan de achterzijde, de oriƫntatie op de zon en de schuine zijde van het kavel zijn belangrijke uitganspunten.

De leefkeuken strekt zich zo breed mogelijk uit aan de tuinzijde, door grote transparantie lijkt de grens tussen binnen en buiten te vervagen. De woonkamer bevindt zich in het besloten, intiemere volume. Hier zijn ook de slaapvertrekken op de verdieping gepositioneerd. Op de bovenste verdieping is de ouderslaapkamer met badkamer grenzend aan het royale dakterras met schitterend uitzicht.

De routing binnen de woning is dusdanig gepland dat men zich altijd naar het licht toe beweegt. Zoals de getijdenwerking van de zee stroomt de woning in de loop van de dag op verschillende plaatsen vol met licht.