Multidisciplinair zorgcentrum De Rotonde

Opgave was een multidisciplinair zorgcentrum in te passen in een enigszins vervallen maar prominent pand te Hoogerheide. Het bestond uit een drastisch tot kantoor verbouwd woonhuis en een loods. Het bouwhistorisch onderzoek wees uit dat de voorgevel meerdere malen is verbouwd om telkens nieuwe functies te faciliteren. Uitgangspunt nu was om het woonhuis zijn charme terug te geven en de verhoudingen van de openingen en kozijnindelingen te herstellen. De loods krijgt een herkenbare expressieve straatgevel met speels verspringende vensters.

Het interieur met verschillende multifunctionele behandelkamers wordt langs een gang, die de ruggegraat vormt, geordend. Strategisch krijgt deze gang een moment van ontspanning, een groene long, dit vormt een belangrijk oriƫntatiepunt in de routing.