Verbouwing woning Wouw

Verbouwing van een vrijstaande woning uit de jaren zeventig te Wouw.
Opgave was het toevoegen van hoogwaardige slaap- en badkamer op begane grond, verbeteren van de relatie met de tuin, verbeteren van de uitstraling van de voorgevel en algehele renovatie.
Concept is het toevoegen van een architectonisch ìsterkî hoogwaardig element dat het programma van het wonen naar de tuin organiseert. Over de volle breedte van de achterzijde wordt er als het ware een ìbalkî half in de woning geschoven.
Er is een contrast gemaakt tussen bestaande woning en uitbreiding om de kwaliteiten van beiden zoveel mogelijk te kunnen benutten. De bestaande woning wordt teruggebracht tot een helder volume door de dakkapellen te verwijderen en de goothoogte te verlagen. De uitbreiding wordt zo abstract mogelijk gemaakt met scherpe details en verfijnde materialisatie.