Warmtehub Rotterdam

De warmtehub aan de Brielselaan te Rotterdam is een industrieel gebouw in een woon- werkomgeving.
Kenmerkend zijn de relatief grote afmetingen van de installaties.
Inzet van het ontwerp is de schaal van het gebouw te aanvaarden en juist niet te proberen deze een menselijke schaal te geven. Het gebouw moet juist de rauwheid en grootsheid van de Rotterdamse Maashaven uitstralen.
Maar door het subtiel van een geleding te voorzien die zich verhoudt tot de omgeving krijgt het gebouw een passende tactiliteit. Het ontwerp is een open omhulling van de warmtehub die het gebouw een gelaagde verschijningsvorm geeft. Het silhouet van de buffertank is door de horizontale gegalvaniseerde metalen louvres vanaf verschillende posities zichtbaar of juist onzichtbaar.
Het is geen gebouw maar een structuur die nieuwsgierig maakt en fragmentarisch prijsgeeft wat het is en doet. Van dichtbij oogt het gesloten en van verder, bijvoorbeeld vanaf de Brielselaan presenteert het zich open en luchtig.