Verbouwing woning Jagersberg Roosendaal

Verbouwing woning Jagersberg te Roosendaal

De opdrachtgevers wilden hun woning vergroten door een opbouw op de bestaande garage.
Maar hoe?
Arjan Welschot Architectuur begon met een verkennende studie om te onderzoeken wat het beste paste bij deze opgave.
Intuïtief is er met een massastudie gezocht naar de ideale massavorm die de kenmerken van de bestaande woning respecteert maar zelf een herkenbare toevoeging is.
Een sculpturale uitbreiding met hellende gevels biedt ruimte aan een mooi slaapkamer en bergruimte.
Zorgvuldig geplaatste ramen van verschillende afmetingen en posities leggen verschillende relaties met de omgeving.

De constructie is een combinatie van een staalconstructie met houtskeletbouw wat zorgt voor optimale isolatiewaarden.
De buitenzijde wordt afgewerkt met antraciet vezelcement leien die als een soort van schubben de expressieve vorm versterken.

In plaats van zomaar "een kist" op het dak heeft het ontwerp proces hier geleid tot spannende combinatie van bestaand en nieuw die elkaar beïnvloeden.
Uiteindelijk ontstaat er een verhouding waarbij het oude het nieuwe versterkt en andersom.
Het ontwerp zal in 2014 worden uitgevoerd.