Verbouwing Julianastraat Halsteren

Verbouwing Julianastraat 33 Halsteren

De opdrachtgevers wonen in een kleine arbeiderswoning en wilden deze uitbreiden.
Uiteraard een oprechte en begrijpelijke wens omdat de locatie goed is en er diepe tuin is.

De uitbreiding van de buren getuigde niet van enige fijnzinnigheid, in feite een grote bakstenen doos aan het huis geplakt.

De opgave was een aanzienlijke uitbreiding van de woning waarbij de mogelijkheid zich voordeed om de ruimte ordening kwalitatief te verbeteren.
De crux is om de bestaande woning te respecteren en een vanzelfsprekende uitbreiding te realiseren die duidelijk een toevoeging is maar kwaliteit toevoegd.

De woonkamer komt aan de tuin te liggen met grote transparantie, daarboven nieuwe slaapkamers die als een dicht houten doosje er boven hangt.
Het doosje is door een overloop losgehouden van de bestaande woning en geeft via een vide daglicht midden in de woning.
De nieuwe trapopgang geeft een grote ruimtelijke ervaring door de dubbelhoge pui richting de tuin.

Qua bouwtechniek is deze uitbreiding uitgewerkt als een staalconstructie met sandwichpanelen bekleed met hout.
Een lichte industriƫle bouwmethodiek in plaats van het stapelen van zware stenen.